Support Me, in het nederlands

Support Me, in het nederlands@SupportMeNL

0 followers
Follow

Season 1 episodes (11)

Kurt Longueville, Kanker in tijd of covid
S01:E10

Kurt Longueville, Kanker in tijd of covid

Ontmoet Kurt, een 59-jarige man die in oktober 2020 geconfronteerd werd met het verdict van dunne darmkanker. Te midden van de Covid-19 pandemie bevond Kurt zich in een bijzonder uitdagende situatie. Hoe ging hij om met zijn ziekte en onderhield hij relaties met vrienden en familie terwijl we allemaal geconfronteerd werden met lockdowns en een algemeen gevoel van neerslachtigheid? In deze aflevering verkennen we het verhaal van Kurt, drie jaar later, waarin hij vertelt over zijn herstel en hoe hij zichzelf hervond. Luister mee terwijl hij openhartig praat over deze complexe periode en het cruciale belang van familie in zijn genezingsproces.

Luc Claerhoudt, Stervend vóór zijn ouders
S01:E11

Luc Claerhoudt, Stervend vóór zijn ouders

Luc is 56-jaar en hij is een voormalige administratief medewerker die altijd thuis heeft gewoond bij zijn ouders. Zijn leven nam een onverwachte wending toen hij geconfronteerd werd met de harde realiteit van kanker. Het nieuws was een emotionele schok voor zowel Luc als zijn ouders, die worstelden met het idee dat hun kind hen zou voorgaan. Gelukkig kon Luc, dankzij de liefdevolle steun van zijn familie en goede vrienden, openlijk praten over zijn ziekte en zo innerlijke vrede vinden. In deze aflevering duiken we dieper in het inspirerende verhaal van Luc en de kracht van verbondenheid tijdens uitdagende tijden.

José Terras, Geef de moed niet op!
S01:E08

José Terras, Geef de moed niet op!

José Terras is 72 jaar oud en is opgegroeid in Ronse. Hij heeft twee dochters en vijf kleinkinderen waar hij heel trots op is. Hij werkte lang als mekanieker en daarna jarenlang als onderwijzer. Zo’n tien jaar geleden is zijn vrouw overleden aan de ziekte van Alzheimer. Tijdens die moeilijke, zware periode zijn het vooral zijn kleinkinderen die hem hebben rechtgehouden. Hij moest op diezelfde steun rekenen om ook zijn eigen ziekte, kanker, het hoofd te bieden.

Ann Sarlet, De invloed van kanker, op jou en op je naasten
S01:E09

Ann Sarlet, De invloed van kanker, op jou en op je naasten

Ann Sarlet is 58 jaar. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen die nog thuis wonen. Op 1 januari 2017, de feestelijkheden waren nog volop aan de gang, werd ze met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Een aantal dagen later, na verschillende onderzoeken, werd bij haar een endeldarmkankervastgesteld. Haar job bij de sportdienst van Brugge heeft ze tijdelijk moeten stopzetten. In deze podcast vertelt Ann welke invloed kanker heeft op je leven en die van je naasten.

Luc Pollet, Het belang van je naaste omgeving
S01:E07

Luc Pollet, Het belang van je naaste omgeving

Luc Pollet is 71 jaar en woont in Brugge. In de projectontwikkeling is Luc altijd een succesvolle man geweest. Tien jaar geleden had Luc plots problemen met zijn stoelgang. Hij ging op bezoek bij de dokter en hij werd vrijwel onmiddellijk geconfronteerd met het loodzware verdict: darmkanker. Zijn wereld stortte in en hij moest het toen vooral hebben van zijn familie en vrienden om deze donkere periode door te komen.

Chris Logghe
S01:E04

Chris Logghe

Chris Logghe is 61 jaar en is actief binnen verschillende projectontwikkelingen. In 2012 kreeg ze te horen dat haar man aan een dikkedarmkanker leidt. Hun wereld viel stil. Jarenlang heeft ze haar man ondersteund, tot hij uiteindelijk helemaal kon genezen. Ze strijdt nu zo hard als ze kan voor de belangen van de mantelzorgers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Muriel Deraedt
S01:E06

Muriel Deraedt

Murielle Deraedt, een thuisverpleegster van 54 jaar, werd tien jaar geleden getroffen door kanker. Artsen gaven haar nog maximaal drie jaar om te leven maar ze vocht en gaf de strijd nooit op. Omringd door haar familie en haar collega’s is ze de strijd aangegaan. Ze geniet nu volop van haar kleinzoon en van de mooie dingen des leves. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Ronny Goegebuer
S01:E05

Ronny Goegebuer

Ronny Goegebuer is 61 jaar en werkte tot voor kort als commercieel directeur in een staalfabriek. In 2014 verandert zijn leven: hij krijgt te horen dat hij aan darmkanker leidt. Zijn leven wordt overhoop gegooid. Hij moet zijn dagelijks leven aanpassen en zich in functie van die ziekte organiseren. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mieke Noët
S01:E03

Mieke Noët

Mieke Noët is verpleegkundig oncocoach. Ze werkt al 19 jaar met kankerpatiënten in het AZ Nikolaas. Ze vertelt openhartig over haar ervaringen met kankerpatiënten, en vooral met de naasten die zich dag in dag uit voor hen inzetten. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Stefan Gijssels
S01:E01

Stefan Gijssels

Stéphane Gijssels is 62 jaar en beschrijft zichzelf als een overlevende. In 2015 kreeg deze hooggeplaatste kader in een farmaceutisch bedrijf te horen dat hij aan een uitgezaaide dikkedarmkanker leidt. Zijn overlevingskansen werden geschat op 2 à 10 procent Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Willem Lybaert
S01:E02

Willem Lybaert

Willem Lybaert is 45 jaar en werkt als oncoloog. Hij is verbonden aan het AZ Nikolaas, het AZ Lokeren en ook het UZ Antwerpen. Deze vader van twee is getrouwd. Zijn focus is dikkedarmkanker, neuro-endocriene tumoren en hoofd-halskanker. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.